Pari treenausvinkkiä:
*Asetu kyynärnojaan, eli siten, että vain kyynärvarret ja päkiät koskettavat lattiaa. Vedä napaa tiukasti kohti selkärankaa ja pyri pyöristämään alaselkää. Huom! Selkä ei saa mennä notkolle!
Koukista polviasi lähelle lattiaa ja ojenna takaisin suoriksi siten, että lantio pysyy paikoillaan. Hengitä sisään, kun koukistat. Ojennuksessa puhalla ulos. Muista vetää koko ajan napaa kohti selkärankaa. Tee 5–15 toistoa kerralla, lepää hetki ja toista niin monta kertaa kuin jaksat.
*Asetu selinmakuulle kämmenet pään takana ja vie vastakkainen kyynärpää ja polvi yhteen. Vedä napaa tiukasti kohti selkärankaa ja pyöristä selkää lattiaa vasten niin paljon kuin pystyt. Pysy asennossa 10–20 sekuntia, lepää ja vaihda toinen puoli. Muista hengittää koko ajan nenän kautta sisään ja suun kautta ulos.
*Ylimääräisen rasvan saa poltettua aerobisella liikunnalla, esimerkiksi lenkkeilyllä, rivakalla sauvakävelyllä ja vesijuoksulla x 3 viikossa, vähintään 45 minuuttia kerralla. Näillä liikuntamuodoilla rasvaa sulaa pois muualtakin kuin mahasta, myös rinnat ja peppu pienenevät.

Vatsalihasten harjoittelu on tärkeää, muttei yksin riitä pömppiksen poistamiseen. Tärkeää on myös syödä terveellisesti, turhat sokerit ja rasvat pois, kasvisrasvaa tilalle. Selkälihaksia tulee myös treenata siinä samalla kuin mahaakin. Ihan pienessä hetkessä ei tuloksia näy mutta pidemmällä kaavalla kyllä. Pikkuveljeä lainaten "täksi kesäksi ei mahamakkaroita kuntoon saa". Joten nyt ottakaamme itseämme niskasta kiini ja tavoitteena rantakuntoon kesäksi 2012