SPECIFIC™ ruokavaliot ovat tanskalaisen Dechra in kehittämiä ja tuottamia. Ruoka on eläinlääkärien kehittelemä, kuka muu tuntisikaan eläimeise ruuantarpeen paremmin kuin eläinlääkärit.

Painonhallinta (weight control) ruoka auttaa koiraa ylläpitämään saavutetun ihannepainon onnistuneen painonpudotusprosessin jälkeenkin. Se sopii myös vähän liikkuville koirille, sekä koirille, jotka on kastroitu tai steriloitu. Steriloinnin jälkeen paino nousi kohisten. Päivittäiset annosmäärät on laskettu siten, että saadun energian määrä vähenee. Tupu saa kerta annoksena 275 grammaa. Energian vähentämisestä huolimatta koira saa kaikki tasapainoiseen ruokavalioon kuuluvat vitamiinit ja kivennäiset. 7,5 kg.n säkki maksoi 54,50 euroa. 18,80e 2kg. 74,50 13kg. Ihannepainon ylläpito auttaa vähentämään sokeritaudin, sydän- ja maksasairauksien sekä nivelongelmien riskiä, antaa koiralle lisää elinvuosia ja parantaa elämänlaatua.

Kuivaruoka sisältää: Viljaa, kalaa ja kalatuotteita, selluloosajauhetta, hydrolysoitua sianlihaproteiinia, munaa ja munavalmisteita, kasvivalkuaistiivisteitä, juurikaskuitua, kivennäisiä, rasvoja ja öljyä, psylliumkuitua ja L-karnitiinia.