-Deodorantti: Laita tahralle spriitä ja anna liota noin tunnin ajan. Kokeile myös sappisaippuaa ja vettä. Liota yön yli lämpimässä saippuavedessä. Etikka ja mineraalivesi sekoitus myös toimii.
-Huulipuna: Liota astianpesuaineessa ½ tuntia. Hammastahna. Sprii, etikka tai tahranpoistoaine. Valkaise mikäli se sopii materiaalille.
-Kissanpissa tai koiranpissa matossa: Liuota tahra soodaveteen, viinietikkaan tai sitruunamehuun ja saippuaveteen. Huuhtele kivennäisvedellä. Kloriitti + vesi -seos. Ripottele paikalle valkopippuria tai eukalyptuksen eteeristä öljyä.
-Kuulakärkikynä: Sprii. Ruokasooda+vesi. Haalea saippuavesi. Pyyhekumilla hankaaminen. Tahran kastaminen eukalyptusöljyyn ja pesu. Hiuslakka.
-Liisteri: Vesi ja entsyymipitoinen pesuaine. Etikka. Asetoni.
-Mansikka: Liotetaan yön yli piimässä tai hapantuneessa maidossa. Ammoniakki-vesi suhteessa 1:5.
-Meikkivoide: Meikinpoistoaine. Haalea saippuavesi, jossa hieman ammoniakkia (1 tl/5 dl). Ripottele tahrakohtaan ruokasoodaa ja harjaa märällä hammasharjalla. Hammastahna (ei geelimäinen) ja hammasharja. Shampoo. Astianpesuaine. Tahranpoistoaine.
-Mustikka: Liotus piimässä. Astianpesuaine. Marseillensaippua. Vesi ja entsyymipitoinen pesuaine. Sprii.
-Punajuuri: Huuhtele nurjalta puolelta kylmällä vedellä. Hankaa tahraa kypsällä päärynällä.
-Rasvatahrat: Kuumaa vettä ja pesuainetta. Tahrakohta peitetään talkilla tai ruokasoodalla ja silitetään talouspaperin läpi. Tärpätti tai bensiini.
-Tarrat: Kuumaa valkoviinietikkaa. Anna vaikuttaa ja kuori pois.
-Veri: Kylmällä vedellä huuhtelu tuoreeltaan. Tahranpoistoaine. Valkaisu. Aspiriinitabletti tahran päälle ja pari pisaraa kivennäisvettä. Sylki.
Kuivunut tahra liotetaan keittosuolassa suhde 1 tl : 1 dl vettä, useiden tuntien ajan. Riisitärkkelys tai magensiumjauhe sekoitetaan veteen puuroksi, tahra peitetään puurolla ja kun puuro on kuivunut se hangataan pois. Käsittelyn joutuu yleensä uusimaan useita kertoja. Vanhat veritahrat käsitellään ennen pesua glyseriinillä.
Virginia M. Friedman, Melissa Wagner, Nancy Armstrong: Tahrat - esiintyminen ja poisto, 2003.